INYGYENES szállítás, minden 10.000 Ft feletti vásásárlás esetén!

Kövess minket!

Instagram  Facebook

 

Gyógynövény kisokos

Csipkebogyó

Csipkebogyó

A csipkebogyó számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Kiemelkedő a magas C-vitamin tartalma, amely támogatja az immunrendszert, különösen a hideg hónapokban.

Jótékony hatásai

Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően segít a sejtek védelmében, valamint gyulladáscsökkentő hatása révén hozzájárulhat a szervezet regenerálódásához. Emellett elősegítheti az ízületek egészségét, mivel bizonyos tanulmányok szerint enyhíti az ízületi gyulladást. A csipkebogyó pozitívan hathat az emésztésre is, és segíthet a szervezet méregtelenítésében.

Felhasználása

  • Teák és főzetek: A csipkebogyó az egyik legnépszerűbb gyógynövény tea alapanyag. Főzete kiváló immunerősítő, emellett segít leküzdeni a megfázásos tüneteket.
  • Olajok és kivonatok: A csipkebogyóolaj népszerű a bőrápolásban, mivel elősegíti a bőr megújulását és enyhíti a gyulladásokat. Kapszula formájában is kapható, így könnyebb rendszeresen fogyasztani.

Konyhában

  • Csipkebogyó Lekvár: Cukorral összefőzve sűrű lekvár készíthető belőle, ami tökéletesen illik kenyérre, süteményekbe vagy palacsintákhoz.
  • Csipkebogyó Szörp: A bogyókból készített szörp frissítő ital alapja lehet. Víz vagy szódavíz hozzáadásával egészséges, vitaminban gazdag italt kaphatunk.
  • Csipkebogyó Bor: Egy kevésbé ismert, de különleges felhasználása a csipkebogyó bor, amely savanykás íze miatt igen különleges.

Érdekesség

Egy csipkebogyóból készült főzet vagy tea akár 50-szer annyi C-vitamint tartalmazhat, mint egy narancs! Ezért a csipkebogyó rendkívül népszerű a téli hónapokban, amikor a megfázás és az influenza elterjedt.