INYGYENES szállítás, minden 10.000 Ft feletti vásásárlás esetén!

Kövess minket!

Instagram  Facebook

 

Gyógynövény kisokos

egészség
gyógynövények
IRIX®
nyár
Szűrés törlése

A csipkebogyó számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Kiemelkedő a magas C-vitamin tartalma, amely támogatja az immunrendszert, különösen a hideg hónapokban.

A Hibiscus sabdariffa (más néven Roselle) számos tudományosan alátámasztott jótékony hatással bír, amelyek révén értékes kiegészítője lehet bármely gyógynövényes kezelésnek. Főként teákban használják, és gazdag antioxidánsokban, például antocianinokban, amelyek mélyvörös színéért és gyulladáscsökkentő tulajdonságaiért felelősek.

A százlevelű rózsa (Rosa x centifolia), más néven káposztarózsa, egy hibrid rózsafajta, amely a 17. században, Európában lett nemesítve. Nevét a virágfejeinek bőséges szirmainak köszönheti, amelyek gyakran több mint száz szirmot is tartalmaznak.

A tenyeres rebarbara gyökér gazdag C-, A-, K-, és B-vitaminokban, valamint ásványi anyagokban, mint a kálium, kalcium és magnézium, amelyek mind hozzájárulnak az immunrendszer, a csontok, az idegrendszer és az izmok egészségéhez.

A csalángyökér erős vértisztító és vízhajtó hatású. Gazdag C-, B-, U- és K-vitaminokban.

Erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, emellett támogatja az erek és a bélrendszer egészségét, valamint elősegíti az emésztést.

A kisvirágú füzike elsősorban a prosztata problémák és vizelési panaszok kezelésére javasolt. További gyógyhatásait még vizsgálják.

A csalánlevél gazdag A-, C- és K-vitaminokban, valamint ásványi anyagokban, mint például a kálium, a kalcium és a magnézium.

Kiváló adaptogén tulajdonságokkal rendelkezik, segíthet a szervezet stresszel szembeni ellenálló képességének növelésében és a fizikai teljesítőképesség fokozásában.

A kanadai aranyvessző más néven aranyos istápfű vagy aranyos ruta néven is ismert a népnyelvben. Különféle légúti panaszoktól a reumán át számos felhasználási lehetősége van, és kellemes ízű teája teszi fontossá ezt a gyógynövényt.

Frissítő és gyomorerősítő hatású, támogathatja az emésztőrendszer egészségét és javíthatja az emésztést.

Antioxidánsokban gazdag, segíthet a gyulladás csökkentésében és az emésztés javításában.